6 Mart 2025 10:29

Hamas Sözcüsü Kasım: Trump’ın tehditleri ateşkesi zorlaştırıyor

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, Trump'ın kendilerine yönelik tehditleri için "İşgalci hükümeti ateşkes anlaşmasını uygulamama yönünde cesaretlendiriyor" dedi.

Hamas Sözcüsü Kasım: Trump’ın tehditleri ateşkesi zorlaştırıyor

Fotoğraf: Ali Jadallah/AA

Hamas, ABD Başkanı Donald Trump’ın kendilerine yönelik tehditleriyle “İsrail hükümetini ateşkesi uygulamaması yönünde cesaretlendirdiğini” belirtti.

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Bu tehditler, Gazze Şeridi’ndeki ateşkes anlaşmasıyla ilgili meseleleri zorlaştırıyor ve işgalci hükümeti de ateşkes anlaşmasını uygulamama yönünde cesaretlendiriyor” dedi. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasının müzakerelerine yanaşmadığını hatırlatan Kasım, ABD yönetiminin müzakerelerin başlatılması için İsrail’e baskı yapması çağrısında bulundu.

ABD Başkanı Trump, “Tüm rehineleri şimdi serbest bırakın daha sonra değil. Yoksa sizin için bu iş biter. İsrail’e işi bitirmesi için gereken her şeyi gönderiyorum. Dediğimi yapmazsanız tek bir Hamas üyesi bile güvende olmayacak” demişti. Trump, Hamas liderlerine çağrıda bulunarak, “Bu sizin son uyarınız. Hâlâ şansınız varken Gazze’yi terk etmenin tam zamanıdır” ifadelerini kullanmıştı. 

Öte yandan Beyaz Saray, Trump’ın Özel Ortadoğu Temsilcisi Steve Witkoff’un da Hamas’la doğrudan görüşmelerde bulunduğunu açıklamıştı. (Dış Haberler)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Patrona 0, işçiye yüzde 29
Vergide büyük yüzsüzlük

Patrona 0, işçiye yüzde 29

Maliye Bakanı Şimşek vergide adalet vurgusu yaparken, Türkiye’nin en büyük 10 sanayi şirketinin ödediği kurumlar vergisi, cirolarına oranla yüzde 0 ile binde 1 arasında kaldı. Vergi yükü her zaman olduğu gibi işçilerin sırtında kaldı. Faiz ödemelerine ayrılan pay rekor kırdı.

2024'de Ford Otosan'ın ödediği vergi oranı: yüzde 0,02

Arçelik'in ödediği vergi oranı: yüzde 0

Ereğli Demir Çelik'in ödediği vergi oranı: yüzde 0

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
10 Mayıs 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et